Asbest golfplaten verwijderen

Is jouw schuur gebouwd voor 1994? Dan is de kans groot dat er asbest golfplaten op het dak liggen. Dit betekent dat deze dan ook verwijderd moeten worden. Asbest kan zeer schadelijk zijn voor de volksgezondheid, daarom zijn asbestdaken vanaf 2024 verboden. Het is daarom belangrijk om te controleren of jouw dak asbest bevat. Maar hoe herken je asbest? En wat kost het verwijderen van asbest golfplaten eigenlijk? Wij vertellen het in dit artikel!

Hoe herken je asbest golfplaten?

Voor het herkennen van asbest golfplaten zijn een aantal handige tips, maar een asbestinventarisatie door een specialist geeft uitsluitsel. In het artikel “Waaraan kan ik asbest golfplaten herkennen?” geven wij tips waar je op moet letten als je asbestverdachte golfplaten hebt.

Gezondheidrisico’s van asbest

Het vrijkomen van asbestvezels neemt vele gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit heeft de overheid doen besluiten dat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn. Asbestvezels kunnen ziekten als asbestpleuritis, longkanker en asbestose veroorzaken, dit zijn nog lang niet alle ziekten die je kunt krijgen van asbest. Het inademen van één vezel is al genoeg om een asbestziekte te krijgen. Daarom gaan onze asbest saneerders altijd erg nauwkeurig en netjes te werk volgens de regels. Zo voorkomen wij het vrijkomen van de vezels en verwijderen wij de golfplaten.

Wat kost asbest golfplaten verwijderen?

De prijs van het laten verwijderen is afhankelijk van een groot aantal factoren. Is er nog inventarisatie nodig? En wat is het oppervlak van de golfplaten? Dit zijn al twee vragen die meegenomen worden bij het opmaken van een offerte. Benieuwd naar de kosten? Vraag direct een offerte op maat aan.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan
2018-12-14T13:03:07+02:00

Over de auteur:

WhatsApp chat